Structuurvisie Maastricht Health Campus


2014
Maastricht
MHC BV
Urban Xchange en veenenbos en bosch landschapsarchitecten

Na het opstellen van een ruimtelijke programmatisch concept & identiteit voor de Maastricht Health Campus, werkt DONA Stedenbouw aan het ontwerp van de Structuurvisie Maastricht Health Campus. Dit doen wij in nauwe samenwerking met Universiteit Maastricht, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Maastricht Health Campus BV, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg. Het ontwerpteam bestaat uit DONA Stedenbouw, Urban Xchange en veenenbos en bosch landschapsarchitecten.

De Maastricht Health Campus is een van de meest geavanceerde centra voor gezondheid in Europa.

 

Deze grensverleggende campus zal de komende jaren worden uitgebouwd in het bestaande gebied rondom het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteit Maastricht. In een eersteklas inspirerende omgeving werken hier klinische zorg, hoogwaardige medische wetenschap en kennisintensieve bedrijven intensief samen aan baanbrekende oplossingen voor een gezonder leven. Het bestaande gebied Randwyck voldoet niet aan de urgentie van een stimulerende omgeving die bewust is ingericht op de fundamentele waarden van een innovatiecampus.

 

Cruciaal daarin zijn informele ontmoetingen, kennisuitwisseling en ideeënvorming. Op dit moment is echter sprake van een suburbane, monotone en onbezielde wereld waar het leven zich afspeelt in grootschalige naar binnen gerichte gebouwen.

 

(project gestart bij Enno Zuidema Stedebouw)